Halkidiki - hotel Eagles Palace

  

Halkidiki - hotel Eagles Palace

Boravak na grčkom poluostrvu Halkidiki - tačnije na njegova "tri prsta" najčešći je odabir turista iz Srbije. Činjenica je da svaki od njih ima nešto posebno da nam ponudi. Delić Mediterana, prave Grčke, gostoljubive i pomalo nostalgične.
Ali boravak na pomalo skrajnutom trećem prstu - Atosu ili Svetoj Gori nudi posebnu vrstu spokojstva i odmora. Sveta Gora je veoma specifično mesto, pa i onaj mali deo poluostrva koji je dostupan svima, nosi u vazduhu neku svetu tišinu i miris koji opušta. 

  

Iznad peščane plaže sa unutrašnje strane Atosa, smestio se hotel Eagles Palace. Na predivnoj padini, sa terasasto poređanim vrtovima i bazenom u dnu prirodnog amfiteatra, osvaja već na prvi pogled. Ulazak u hotel nagoveštva luksuz italijanskog tipa, gde je sve vrhunsko i skupo, ali se ne nameće, ne blješti. Spoj prirodnog kamena i drveta, kovanog gvožđa i ukrasnih sveća, školjki, skulptura, više nego ubedljivo svedoči o dobrom ukusu, prilagođenom ambijentu. Ovaj hotel ima dugu tradiciju, gotovo stogodišnju..nekad je bio letovalište bogate aristokratije. Deo te tradicije ostao je do danas, pa se gost oseća povlašćeno u svakom trenutku. Bilo da sedite u brižno negovanim vrtovima i ispijate kafu s pogledom ili da večerate na travi uz svetlost sveća i poslugu, osećaj je kraljevski. O izboru i kvalitetu jela ne treba ni govoriti osim da je sve ovde prvoklasno. 

  

Hotel se nalazi iznad nekoliko manjih i uređenih sopstvenih plaža, more je izuzetno čisto, prosto mami svojom lepotom.
Tu je i hotelska jahta kojom možete na obilazak Svete Gore sa mora, što je jedinstven doživljaj. Nizovi manastira poput bajke i prelepe puste plaže čine ovaj predeo nestvarnim. Čamcem u sopstvenoj režiji možete i do ostrva Amuliani preko puta hotela, na plaže sa karipski belim peskom i tirkiznom vodom. 
Tu možete i da ručate ribu upravo izvađenu iz mreže lokalnih ribara u restoranu u neposrednoj blizini plaže.
Naravno i blizina mesta Uranopolis (granično mesto sa Svetom Gorom) i mnogih taverni i kafića pruža mogućnost da se malo izmestite iz ovog nestvarnog ambijenta hotela za sva vremena. 

  

  KONTAKTIRAJTE NAS!
Za više informacija pošaljite e-mail na: info@travelnavigator.rs