Ostrvo Kos - hotel Michelangelo

  

Ostrvo Kos - hotel Michelangelo

Ostrvo Kos - jedan od bisera Dodekaneza ređi je izbor putnika iz Srbije. 
Neopravdano, jer njegove obale mogu da ponude uživanje i za one najzahtevnije, a unutrašnjost ostrva brojnim arheološkim nalazištima svedoči o njegovoj burnoj istoriji. Kos je vekovima opstajao na sudaru vera i kultura. Dobro očuvani sakralni i drugi objekti ostaci su brojnih osvajača. 
Ovde možete videti i džamije, sinagoge, crkve koje datiraju od početaka hrišćanstva, pa ipak najatraktivnija tačka u glavnom gradu Kosu je stablo staro kažu preko 700 godina - Hipokratov platan, potomak platana ispod koga je Hipokrat pre 2500 godina podučavo studente medicini.  
Tu su takođe ruševine rimske agore, nova pijaca i trg Elefterias sa mnogobrojnim mestima za izlazak. 
Arheološki muzej u gradu Kosu je mesto koje vredi posetiti zbog mnoštva zanimljivih eksponata koji govore o istorijskom nasleđu od antičkih vremena. 
Na Kosu je gotovo obavezno uzeti automobil i obići celo ostrvo, prvenstveno zbog niza prelepih plaža ko što su: Kardamena, Kefalos, Lambi, Marmari, Mastichari, Thermes, Tigaki, Psalidi , Agios Fokas, Marmari Limnaria, Paradise i druge. Ali, osim plaža tu su i mnoga lepa mesta tipične mediteranske arhitekture, tradicionalno selo Zia autentičnog izgleda, na uzvišenju, odakle se pruža panoramski pogled na severni deo ostrva, a vidi se čak i obližnje ostrvo Kalimnos.  

  

Turizam je ovde već uzeo maha, pa je izgrađen veliki broj dobrih hotela. 

Hotel Michelangelo je jedan od njh. Pomalo izdvojen od vreve grada, na osami (na pešačkoj je udaljenosti od mesta Agios Fokas i 10 minuta vožnje autobusom od glavnog grada Kosa), ovaj hotel pruža udobnost, mir i savršen odmor. Bukiranjem prvog reda hotelskih zgrada (ovo nude inostrani turistički operateri) dobijate sav komfor direktnog pogleda na more, sve do turskog Bodruma preko puta, doručka izdvojenog od jutarnje gužve glavnog restorana, lepo uređene i čiste hotelske sobe sa svom potrebnom opremom. 
Hotelsko osoblje je izuzetno ljubazno, pravila hotela su podređena gostu, relaksirajući su svi delovi hotela, od predivnog infiniti bazena koji kao da se preliva u more, do šljunkovite plaže s evropskom plavom zastavicom. 
Hrana je raznovrsna, izvrsno pripremljena i servirana, sa nadprosečnim kvalitetom i izborom. 

Ukratko, odličan izbor hotela za dvoje uz garantovano uživanje.

  

  

  KONTAKTIRAJTE NAS!
Za više informacija pošaljite e-mail na: info@travelnavigator.rs