Ostrvo Paros - hotel Summer Senses

  

Grčka - za dvoje

Bilo da volite kontintentalnu Grčku ili grčka ostrva gotovo je sigurno da ćete pronaći svoje omiljeno mesto pod mediteranskim suncem. Veliki je izbor hotela i drugog smeštaja koje nude turističke agencije i često je teško napraviti dobar izbor. 
Za one koji putuju u dvoje i vole vrhunsku uslugu, nenametljivo osoblje i pravi odmor ovo je putokaz kojim mogu da krenu već od naredne sezone...ako već nemaju proverena mesta kojima se uvek vraćaju i favorite koje povremeno posećuju. 
Redosled mesta o kojima pišem je slučajan, ali izbor je nameran i sa dobrim razlogom. 

  

Ostrvo Paros - hotel "Summer Senses"

Izvrstan izbor ostrva i hotela za parove koji cene mir i opuštanje, odsustvo turističke vreve, dobru uslugu podređenu gostu do najstinijih detalja i puno lepih mesta za kupanje i obilazak. 
Ostrvo Paros pripada Kikladima, ali za razliku od drugih nije preterano turistički razvijen. Turizam jeste u zamahu, gradi se sve više hotela, apartmana i drugog smeštaja, ali ni izdaleka kao na onim najpoznatijim kikladskim draguljima. 
U celu ovu priču se idealno uklapa pomenuti hotel "Summer Senses" smešten na jugoistočnoj obali ostrva, na uzvišenju sa koga se pruža predivan pogled na ribarsko mestašce Piso Livadi u neposrednoj blizini i na susedni Naxos. U rano jutro odavde možete gledati zlatne sunčeve tragove koji se dižu iz morskog plavetnila. 

  

Hotel je napravljen nenametljivo, u kikladskom stilu, iz prirodnih materijala, gotovo kao da je nikao iz te crvene škrte zemlje prepune kamena. Izgled hotela odgovara njegovom principu holističkog pristupa odmoru i podređen je potrebama i dobrom osećanju gosta, a nikako vidljivo komercijalnoj nameni. 
Od samog dolaska osetićete brigu osoblja koja nije preterana i napadna, ali je dovoljna da vam bude ugodno, da se osećate kao da ste upravo došli u vlastiti apartman negde usred egejskog plavetnila. Odmor i osveženje biće vam ponuđeni domaćinski, a boravak na velikoj i predivnoj terasi počeće da vam podsvesno sugeriše da kreće pravo opuštanje i da ste takav luksuz baš zaslužili. Niski objekti u čijoj gradnji dominira klesani kamen, vrtovi sa prelepim i mirisnim mediteranskim biljem koje je nedavno zasađeno, jer je hotel gotovo potpuno nov, počeće da vas uvode u dugo očekivani odmor i opuštanje. 

  

Hotelski smeštaj u nizovima apartmana koji gledaju ka moru dodatno će vas oduševiti. Bez obzira da li volite smeštaj sa vrtom u prizemlju ili onaj sa balkonima na spratu, bićete oduševljeni majstorskim izborom nameštaja, detalja i opreme. Dizajnerski gledano apartmani su opremljeni veoma jednostavno, u mediteranskom stilu, sa čistim linijama, bojama tipičnim za grčka ostrva i nameštajem koji je udoban i lep. Svaki detalj će vas podsećati da treba da uživate i da je ovde sve podređeno vama. Tu su i svi potrebni uređaji od najsavremenijih kafe aparata, muzičkih linija i televizora zakrivljenih velikih ekrana do vrhunske opreme za kupatila (urađena u potpunosti u mermeru sa ovog ostrva). Kozmetika, peškiri svih vrsta i dimenzija u neograničenim količinama, probrana posteljina, svakodnevna dopuna kafe za aparat, čajeva, vode čini da se osećate opušteno i da ne brinete o sitnicama. 
Za svaku pohvalu je i kulinarska ponuda ovog hotela. Bez obzira da li ste uplatili noćenje sa doručkom ili ste na polu- ili punom pansionu uživaćete pre svega u izuzetnom kvalitetu vrhunski spremljene hrane. Izbor jela nije prevelik, ni količinski preteran, više se vodi računa o kvalitetu, načinu pripreme, o razvnovrsnosti. Nema mnogo "varijacija na temu", pa se ne dešava da se nekoliko jela u osnovi svode na istu namirnicu malo drugačije garniranu. Može se reći da je sve što se ovde sprema, od predjela, glavnih jela, mesa, salata do deserata karakteristično za vrhunske evropske restorane. 
Najzad, u krugu hotela se nalazi i najbolje ocenjen "a la cart" restoran na ostrvu - "Galazia Hytra".
Ovde možete probati probrane mediteranske specijalitete u neobičnom, ali jednostavnom ambijentu skrivenog mesta za prave kulinarske užitke. Sve je ovde podređeno čistom užitku, od uređenja prostora, posuđa, opreme do izbora jela i načina serviranja.  
Bazeni u okviru hotela su odlični, relativno veliki, dobro opremljeni i nikad nisu prebukirani, pre svega zbog relativno malog smeštajnog kapaciteta hotela. Ovo nije masovni hotel i ništa ne podseća na masovni turizam.

  

Najbliža plaža je udaljena nekoliko minuta hoda od hotela. Pošto je hotel na malom uzvišenju do prekrasne plaže "Punda Beach" vodi vas nekoliko staza, pa možete da odaberete centralne peskovite ili bočne stenovite delove. 
Naravno preporuka je da ovde iznajmite automobil i da obiđete celo ostrvo, jer zaista ima šta da se vidi. Osim velikog broja slikovitih crkvica i manastira (među kojima je dominantan manastir svetog Antonija na vrhu brda Kefalos sa koga puca predivan pogled na istočni i južni deo ostrva), svakako treba obići slikovito staro seoce Prodromos, pomalo mondenski grad Naousu, glavni grad Parikiju, centralni ostrvski gradić Lefkes, a od plaža svakako Molos sa lekovitim blatom, Glifu ako volite surfing, zatim plaže Monastiri, Kalamia, Piperi, Agia Anargiri, Marčelo, Livadia, Tripiti, Glifadu, Faragas, pa ako stignete još i poneku manju. Ostrvo ima ne preterano toplo, ali izuzetno čisto more, ali i dosta vetra koji tokom centralnih letnjih meseci duva svakodnevno, tako da su temperature i tokom jula i avgusta vrlo prijatne, podnošljive i za one najosetljivije.  Noću se spava bez klima uređaja, uz zvuk morskih talasa i intenzivne mirise lavande i ruzmarina.
Ovo je svakako hotel u kojemu možete uživati svim čulima i predstavlja jedinstveno holističko iskustvo.  KONTAKTIRAJTE NAS!
Za više informacija pošaljite e-mail na: info@travelnavigator.rs