Ostrvo Krit - hotel Elounda Bay Palace

  

Ostrvo Krit - hoteli Elounda 

Šta reći o ovom ostrvu?

Država u državi, posebnost u svemu, izvrsnost u svakom smislu, ostrvo bogate istorije gde su običaji i tradicionalne vrednosti i dalje na ceni, ostrvo čiju suštinu i izvornu nevinost nije uspeo da uništi savremeni svet.
Turizam je ovde veoma razvijen i Krit je svakako jedno od najposećenijih grčkih ostrva. 
Ali tu se živi punim plućima i van turističke sezone, zahvaljujući vrednim ostrvljanima koji su tokom cele godine zaposleni u raznim privrednim granama, koje se baziraju prvenstveno na domaćoj proizvodnji sirovina, pretežno poljoprivrednih proizvoda. 
Unutrašnjost ostrva je potpuno drugačiji predeo, gde dominiraju planinski pejzaži kao da niste usred Mediterana i gde u toku zime sneg nije retka pojava. I ovdašnji stanovnici su pravi gorštaci, ponosni i časni ljudi, veoma izraženog temperamenta, pa ako svratite do njih veoma će vam zameriti ako odbijete tradicionalnu čašicu domaće rakije i posluženje koje će vam obavezno izneti. Ovde se živi u skladu sa prirodom i od prirode pa sela u brdskim predelima Krita obiluju domaćim specijalitetima poput posebnih vrsta sira, jogurta, meda, domaćih planinskih čajeva i melema.

  

S obzirom na veličinu Krita, verovatno će vam trebati tri prosečna godišnja odmora da biste se odmorili i usput koliko toliko obišli ovo ostrvo. 
Ne zna se gde su lepša mesta i plaže, na zapadu, istoku ili u centralnom delu Krita. Južna obala je takođe zanimljiva i lepa, ali daleko manje naseljena i turistički eksploatisana. 
Pa krenimo od istoka ostrva. Kažu da su tamo plaže najlepše, jer su utkane u zalive neverovatne lepote. Tu, ispod udaljenog istočnog rta Sidero je i ona najpoznatija - Vai, sa prirodnim palmama na samoj plaži.
Ali celi severoistok ostrva obiluje divnim zalivima, a jedan od najlepših je Mirabelo. 

  

U ovom zalivu smešten je kompleks hotela Elounda, vrhunac luksuza i lepote na Kritu. 
Gde god da se smestite - u hotelu Elounda Bay Palace, Elounda mare, Porto Elounda, Elounda Beach, Domes of Elounda ili manjim iz ovog lanca, uživaćete u prirodnoj lepoti predela, toplom i mirnom moru, te dobrom i luksuznom smeštaju svetske klase. Hoteli ovog lanca su uključeni u lanac luksuznih svetskih hotela i od ulaska u prostrani i dobro čuvani vrt do usluge na recepciji i divnih soba i apartmana svih vrsta, prepustićete se osećaju udobnosti, zaštićenosti i luksuza. Ovde možete da birate između luksuznih vila sa bazenima na samoj obali, do onih ograđenih i zaštićenih od pogleda koje se stepenasto penju uz uređene mediteranske vrtove.

  

Plaže u okviru kompleksa su predivne, sitan beli pesak i duboko plavetnilo mora povremeno dopunjuju luksuzni restorani i kafići na samoj obali. 
Hrana u okviru hotela je izvrsna, izbor je veliki i kvalitetan, ugođaju doprinose i divni restorani sa pogledom na more, a u toku dana su na raspolaganju raznovrsni lagani obroci u manjim kafićima i tavernama.
Vrtovi i dekoracije prostora su prava umetnička dela, tako da odmarate i uživate i ako samo šetate uređenim stazama između hotela. 
Za one aktivnije tu su i tereni za odbojku, košarku, tenis, uređeni spa centri, bazeni.

  

Na nekoliko minuta od hotela je ribarsko selo Elounda, a živopisni gradić Agios Nikolaos je udaljen desetak kilometara i obavezno ga treba obići. Ovo je posebno lepo mesto smešteno na obali mora, ali njegov centralni deo je unutrašnje jezero, koje je od turskih vremena spojeno sa morem. Mesto je veoma živo i atraktivno, sa puno mgućnosti za izlaske i zabavu. 


 Na kraju, brojna su mesta koja vredi posetiti (uključujući tu i hotele) i na zapadnoj i centralnoj obali ovog veličanstvenog ostrva. 
O tome više u zapisima sa Krita.

KONTAKTIRAJTE NAS!
Za više informacija pošaljite e-mail na: info@travelnavigator.rs